Quepos
Door: Gea
Blijf op de hoogte en volg Gea
04 Maart 2019 | Costa Rica, Quepos
We zitten nu in Quepos. Vanmorgen Monteverde verlaten. Dat was ook weer een super plek. Veel te doen en te beleven. En ook weer een plek waar ik best nog een paar dagen langer had kunnen doorbrengen.
We hebben gisteren eerst met een gids een prachtige wandeling gemaakt door het nevelwoud. De naam zegt het al... door nevel gelopen. Monteverde ligt wat hoger dus het is hier ook wat koeler dan wat we gewend waren. Maar goed, nog steeds zo'n 23/25 graden.
Het enige wat we nog echt op ons lijstje hadden staan was de quetzal, DE vogel hier van Costa Rica. Dus dat was de missie voor onze gids. Spot de quetzal. Het was een prachtige wandeling en hij heeft echt z'n best gedaan... Maar helaas. Niet gelukt.
Daarna zijn we door gereden naar een ander deel van het park. We hebben daar een wandeling gemaakt over 8 hangbruggen. Brug 4 en 7 staan bekend om de quetzal die daar nog wel eens wordt gespot. Dus we hebben nog een paar kansen.
Ook dit was prachtig. In de zon inmiddels. Prachtig uitkijken over het fris groene woud. Super mooi. We zagen al mensen met de zip line gaan wat wij later die middag nog gingen doen.
Extra lang over brug 4 en 7 gedaan. Maar opnieuw pech, geen quetzal.
Helaas dus. Dat gaat nu niet meer lukken.
Dan door naar de canopy toer. Met de zip line hetzelfde woud door. Ik heb al een tijdje last van de nek/schouder/arm. Heb hier natuurlijk al maanden naar uitgekeken om te doen.
Maar je moet wel beide handen aan de kabels houden en remmen. Dus leek mij geen goed idee om mee te doen. Tot ik hoorde dat een duo sprong ook mogelijk was. Eigenlijk bedoeld voor de bangerikken. Maar voor mijn blessure ook een prima oplossing. Dus super blij dat ik samen met een gids toch mee kon doen.
En wat was het gaaf. Had het echt niet willen missen. Ze deden het erg leuk, hadden samen veel lol. En ook met ons grappen uithalen. Top middag.
Vandaag naar Quepos gereden. Een klein plaatsje aan de kust zonder strand. We hopen zo nog een mooie zonsondergang te moven bewonderen. En dan komt toch heel langzaam het einde van de reis al in zicht.
Groeten Ria en Gea.
05 Maart 2019 - 09:56
Charlotte:
Bofferd! Wat fijn dat je samen met de gids toch nog de zip line kon doen.
Zo heerlijk ontspannen door de lucht zweven.
05 Maart 2019 - 11:25
Nelleke:
Ja, ja, samen de gids de Zipline gedaan en grapjes gemaakt!
Ja, ja, Gea, dan weet ik wel wat je bedoelt....:).
Ik weet nu al dat Ria lacht als ze mijn berichtje aan haar voor leest.... :)
Grapje, geniet er maar van hoor. Jammer dat alles zo snel gaat!
Geniet, zolang het nog kan. Groetjes, ook aan Ria!!